Buitengewone leden Logboek

Eindelijk schande weg

11 dec - Wat voor iedere Geus een doorn in het oog was is opgelost. De stuurhut heeft eindelijk een dak. Het houtwerk van de stuurhut heeft in 2009 een opknapbeurt gehad. Wat overbleef was de vervanging van het lekkende dak. Met name de noodoplossing van een waterscouting-blauw afdekzeil was een affront.

Met vereende samenwerking tussen buitengewoon leden en loodsen is er nu een onderhoudsarm aluminium dak geplaatst. Afmetingen en gewicht maakten van de montage nog een hele uitdaging, uiteraard is dat creatief en voortvarend opgelost. Nu nog de laatste afwerkingen (ruit in het raam plaatsen, ruitenwisser, lamp en randafwerking).


Buitengewone leden logboek 12 december 2010    


Vrijwilligers-actie
27 mrt -Officieel een week te laat, maar vandaag toch nog een heuse vrijwilligers-actie door en bij de Geuzen. Rondom de meiboom hebben we een plantenbak annex zitrand gemetseld. Hiermee ging een lang gekoesterde wens van met name de Dolfijnenouders in vervulling. Het plantsoentje rondom de boom zag er na de ophoging met materiaal uit de andere ex-plantsoenen al een tijdje niet meer uit.

Net als voor het electriciteitshuisje waren hier stenen van de nieuwbouw Buizengat voor geritseld; alleen de tijd en de vrijwilligers ontbraken. Zaterdag was het dus eindelijk zover ..... 20 zakken cement en negen uur later, stond er dus een schitterend, Scouting- gemetselde plantenbak, met Amsterdamse School-achtige details. De foto's geven een korte impressie.

Buitengewone leden logboek 29 maart 2010    

Expeditie China
De buiten gewone leden hebben de Geuzen ondersteund door de kade aan de Hoflaan te reconstrueren. Daar waar ooit het gras tot een meter hoog stond, je tot je knien in de modder zakte en nooit wist waar het land eindigde of het lel begon; ligt de Hoflaan 120 er nu strak bij. Tijdens de olympische spelen zijn we begonnen met het afgraven van de grasperken (gat naar China), daarna bleek de waterkraan defect en water te lekken (Yangtse-rivier). We hebben alles hersteld en het erf dicht bestraat (plein van de hemelse-vrede). Daarna is een nieuw huisje rondom de electriciteit en waterput geconstrueerd (chineese muur), als dak is hier een halve stelconplaat op geplaatst (Tibet).


Verfdag
De buiten gewone leden hebben de Geuzen ook ondersteund door in September op een zondag gezamenlijk en het dek van de Cornelia aan te pakken, en de nieuwe container aan de binnenzijde en aan de buitenzijde van een nieuwe verflaag te voorzien.