Kano’s

Op 03 januari 2009 hebben we zeven Kano’s van kanocentrum Haastrecht over genomen. De Kano’s zijn met hulp van Natsec naar Vlaardingen vervoerd. Het leek wel een minifeestje met verlate kerstcadeautjes zaterdag 4 januari jongstleden. Er arriveerden maar liefst zeven nieuwe kano’s, althans nieuw voor de Geuzen. Na enig speurwerk op Internet vonden wij een buitenkansje dat we met beide handen aangrepen. Na veel heen en weer bellen, pingelen, sponsors zoeken en dergelijke, leek de deal een feit. Echter, de kano’s stonden in Haastrecht en de Cornelia ligt nu eenmaal in Vlaardingen. Kano’s zijn niet de meest handige voorwerpen om te vervoeren en dus weer in de pc en de telefoon geklommen om daar een oplossing voor te vinden.

Deze troffen we bij Natsec, een kanovereniging uit Vlaardingen. Dhr. Kees van der Pijl was direct bereid om ons te helpen en heeft samen met Veikko en Chris de kano’s, met behulp van zijn trailer, opgehaald. En zaterdag was het dan zover: ZEVEN nieuwe kano’s; met ieder drie zitplaatsen; zeven kano’s die er voor zorgen dat er echt tochten gemaakt kunnen worden op de rivieren, door de kanalen en over de meren van Nederland; zeven kano’s met oneindig veel mogelijkheden voor onze groep.

Twee van de kano’s hebben wij gesponsord gekregen, namelijk door Hoffman Makelaardij die al zeer lang sponsor is, en door Prorail, die wij recent tot onze sponsoren mogen rekenen. Verder wordt er een deel gefinancierd door de verkoop van de drie oude kano’s en het restant wordt opgebracht door de groep, of wellicht door nog een sponsor?

De kano’s zijn van het merk Hasle, type 530PE. Deze Noorse onderneming heeft dit type kano al sinds 1982 in productie. De kano is ontworpen om lang mee te gaan en kan tegen een stootje. De kano is geschikt voor gebruik op zee, meren en rustige rivieren. De stevigheid van de boot wordt door de constructie gevormd. De stoeltjes zijn vastgemaakt aan de afrondingen aan de bovenkant en rusten op een aluminium strip in de bodem van de boot.


Lengte: 530cm
Breedte: 88cm
Gewicht: 38kg

Rompmateriaal: Polyester